WIKINGBOAT 28 AC


 
HOVEDSIDEN


SKIFTING AV KOKEAPPARAT I WIKING 28Vi har nå hatt THEJO i ganske nøyaktig 5 år, og vi synes vi har en svært funksjonell båt. Det er derfor ikke særlig ofte vi snakker om å bytte til noe større. Også i år valgte vi å oppgradere den båten vi har framfor å kjøpe ny bruktbåt. Nå var det kokeapparatet som stod for tur, og dette var egentlig ikke noen stor operasjon. Wallas'en var fortsatt trofast og sikker, men begynte å fremstå som treg i forhold til moderne gasskomfyrer. Som sagt så gjort, ny gasskomfyr med alt tilbehør for en lovlig installasjon ble innkjøpt, og da var det bare å begynne å sage! Vi måtte ofre et underskap, men lager en løsning i benken ved siden av for oppbevaring av kjeler. Da er det egentlig bare å studere bildene, gassflaska ble montert under styrbord benk i cockpiten med rør, slange og lekasjetester. Komfyren har i tillegg automatisk stenging av gassen dersom flammen skulle blåse ut.

 
Da er det bare å begynne demonteringen.......bare et stort hull...............og enda større...............og jammen passet det! Riktig bra ble det faktisk!


 
Da er det bare å se fram til en ny sommer, nytt kokeapparat og kaffe på fem minutter! Har ikke et vondt ord å si om Wallas'en, men den er treg! Wallas'en heter ikke "safeflame" for ingenting, og er vel noe av det sikreste kokeapparatet som finnes. Allikevel satser jeg nå på gass, og ser fram til nystekte rundstykker søndag morgen i stedet for 3 dager gammelt brød!